Clar que un enòleg, per exemple, té una explicació molt més detallada a aquest fenomen però bàsicament és així de senzill.
Ara, fer bon vi no és bufar i fer ampolles. No, perquè per començar, només la feina a la vinya dura tot un any. 365 dies abans de començar a elaborar el vi ja s´estan cuidant els ceps. Si no es cuiden bé els ceps no donen raïms sans; i si no donen raïms sans, el most no és de qualitat. He après que les vinyes s´han de mimar com a un fill. Ara entenc exactament quan diuen que una planta és un ésser viu. Trobo, però, que tampoc cal passar-se. Acabo de llegir a un diari electrònic una notícia on uns propietaris alemanys toquen música clàssica a les seves terres. ...???!!!... deu ser una experiència molt bonica de veure, però,...
El fet és que he pogut comprovar per mi mateixa la feina tan sacrificada i esgotadora que suposa mantenir el tros en condicions. L´altre dia vaig pensar que seria bona idea anar-hi a ajudar als pagesos, almenys un dia, i esbargir-me al aire lliure. Aquell dia es tractava de recollir les fulles i posar-les dins els filferros. Quan encara quedaven, no sé, uns 1.000 o 10.000 ceps d´aquella finca em vaig excusar dient que havia de fer una trucada molt important a la oficina. "Quina bleda!!!! - deurien pensar- i això que avui fa un dia preciós "
Sort que aquí la gent no deixa mai de transmetre´t amb una il.lusió innata la passió per la seva terra i per la seva feina. I serien capaços de ballar-li una sardana cada dia si calgués per tal de fer bon vi.
Al final faràs que agafi gustet pel vi! Un text molt bonic, sobre toto pensar com els alemanys tocant música clàssica a les seves terres.
ResponEliminaGracias por el apoyo, feliciticiones por tu blog también, me apunto para seguirlo. Salu2 y merci otra vez, besos....
ResponEliminaamb això de la música clàssica l´únic que deuen voler provocar és augmentar les ventes i/o tenir "publicitat gratuita",..., listillosss!
ResponElimina