Durant anys, diferents estudis científics han observat que en general les dones tenen una sensibilitat olfativa més elevada que la dels homes. Curiós. Examinant la causa, però, em coixeja sempre just en aquest punt.
- No serà una fórmula més de posar els sexes en guerra?- em deia-
Doncs resulta que no, senyors i senyores. Acabo d’ensopegar amb la resposta clau!
El causant no és el propi nas, ni la genètica, ni tan sols les hormones o l’intel•lecte, sinó l´orella. Sí, sí, el forat de l’orella, mira tu per on! I clar, com que som les dones les que acostumem a lluir arracades al lòbul de les orelles, doncs mira,... ens beneficiem d´un 2x1.
Asseguren els acupuntors que just en aquest punt de l´orella tenim la via de comunicació amb l´òrgan olfatiu. Els professionals que utilitzen aquesta tècnica de medicina tradicional xinesa penetren una agulla aquí per estimular als pacients amb problemes d´anosmia*.
Jo no crec en les veritats absolutes però, si més no, aquesta resposta em satisfà, em sembla senzilla i suggerent.
Dit això, fèmines amb arracades, tampoc us penseu que ara teniu una vareta màgica al nas,eh, perquè com tot s´ha de treballar. I en aquesta societat on el sentit per exelència és la vista cal fer un doble esforç per tenir un nas d´or**.
I justament aquest any ha tornat a ser una dona la guanyadora d’aquest premi. Enhorabona, doncs, per aquest esforç.
* Pèrdua d´olfacte
** Concurs enològic al millor olfacte
divendres
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
hi ha una altra teoria que diu que la diferència és evolutiva a l'aparèixer la divisió del treball a la prehistòria. Les dones, que començaren a ocupar-se de la recol·lecció dels fruits, desenvoluparen molt més l'olfacte per poder trobar-los. Aromes que, precisament, també es troben en el vi. Ara, la qüestió és si trobaven millor els fruits perquè tenien més bon nas o tenien més bon nas perquè l'entrenaven més ja que es passaven el dia buscant fruites... l'ou o la gallina? jejeje
ResponElimina